Comprar un diamant

Busqueu un anell de compromís, és el vostre primer contacte amb el món de la joieria i no sabeu per on començar?

Ha arribat el moment de fer-vos amb aquelles arracades de brillants amb les que porteu temps somiant i voleu fer-ho bé?

Us deixem els nostres consells per a no equivocar-vos.

1.Estar ben atents a les 4 C del diamant

Els anglosaxons parlen de 4 lletres C a l’hora de definir les característiques d’un diamant: Colour (Color), Clarity (Puresa), Cut (Talla) i Carat (Quirats). Posar en comú aquestes quatre característiques objectives de cada diamant és el que més ens servirà per a definir-lo.

Analitzem un per un aquests trets:

COLOR:

Escala de color diamantes

El color és potser la primera característica en la que ens fixem en un diamant. L’escala més utilitzada actualment és la que fixen els loboratoris gemmològics GIA, els més prestigiosos mundialment, basada en lletres de la Z a la D, sent D el blanc més excepcional que podem trobar.

Cada joier té el seu estil i decideix apostar per la línia de producte que més convenient li sembla. Nosaltres, des dels nostres inicis, apostem per la qualitat com a punt de partida i treballem només amb qualitats de diamant excepcional i extra. És seguint aquesta filosofia que ens caracteritza que us recomanem comprar sempre pedres que tinguin un color de G cap amunt, el qual significa no moure’s d’un color extra, pedres extremadament blanques.

Els diamants que trobareu en les nostres peces SANT seran quasi sempre de color F o G.

Ara bé, un bon color és necessari però no suficient. Analitzem els altres trets bàsics.

PURESA

El criteri de puresa en un diamant es refereix al grau d’inclusions que es poden trobar en el seu interior.Com menys inclusions tingui, més pur i més preuat serà.

Us deixem l’escala de puresa amb la que s’evalua la qualitat del diamant, sent Flawless el diamant més pur i P3 el menys pur.

El nostre consell és que compreu sempre diamants que no tinguin un grau de puresa inferior a VS2.

Els diamants que trobareu en les nostres peces SANT es mouran sempre entre puresa Flawless i VS2, mantenint així la línia de qualitat per la que sempre hem apostat.

 

escala-pureza-diamantes

TALLA

La talla és la forma que el tallador dóna a una pedra per a transformar el mineral en brut en una pedra tallada en la forma que se li hagi volgut i pogut donar.

Parlant de talla del diamant, ens referim a dos punts:

a) A quina forma se li ha donat al diamant.

Us mostrem en aquesta petita fitxa algunes de les diferents talles-formes que es dónen universalment als diamants en l’actualitat.

Tallas diamante

(*Volem aprofitar aquest punt per a aclarir una pregunta que molta gent que ens visita ens formula:

“Quina diferència hi ha entre un diamant i un brillant?”

El diamant és el nom genèric del mineral que després es talla en diferents formes. Una de les talles, la més popular, és la talla brillant, que és un diamant tallat en forma rodona i amb 57 facetes.

De la mateixa forma, el diamant tallat en forma quadrada amb 76 facetes és un diamant talla princesa, el diamant amb forma de rectangle octogonal és un diamant talla maragda, i així seguint totes les diferents talles-formes que ténen els diamants un cop tallats per l’home.

Per tant,el nom genèric és diamant.El brillant és el diamant tallat “rodó”, tot i que popular i erròniament sovint es tendeixi a generalitzar el terme brillant.)

b) A que la pedra estigui tallada amb proporcions correctes

És molt important que una pedra estigui tallada amb les proporcions adequades per lluïr al màxim i reflectir la llum degudament.

talladiamante

Aquesta potser és la característica més difícil d’apreciar per al que no és entès en la matèria.

Quan els diamants ténen un cert tamany i ja són certificats (molt recomanable a partir de 0,50-0,60ct), cal que mirem en el certificat la qualificació de la talla.

Personalment,us recomanem que sempre trieu pedres amb talles qualificades de Very Good en amunt (és a dir Very Good, Excellent o Ideal).

QUIRATS

Quan ens referim als quirats, ens referim al pes del diamant.Es fa servir l’abreviació ct (carat).

Un quirat equival a 1/5 d’un gram i és l’unitat amb que es medeix universalment el pes de les gemmes.

Dins d’una mateixa qualitat (talla, color i puresa), com més gran sigui el diamant, més alt en serà el seu preu.

El nostre consell és que a l’hora de comprar una pedra partiu sempre de la base de buscar un diamant d’excel.lent qualitat (color, puresa, talla), i que a partir d’aquesta premisa busqueu el tamany (pes, quirats), que més d’adapti al vostre pressupost, a la ocasió i al tipus de joia que voleu.

2-Els certificats

Tot i que no cal ser professional per apreciar, posant-les de costat, la immensa diferència entre com llueix un diamant de més qualitat respecte a un de més senzill, en general és difícil per al que no és entès en la matèria, que és a qui adrecem aquest post, valorar les 4 Cs de les que hem parlat en el punt anterior.

Davant d’aquest fet, a l’hora de comprar una peça amb diamant o un diamant sol, dos factors ens ajudaran a saber què tenim al davant:

a)El certificat d’un laboratori gemmològic

En diamants d’un pes superior a 0,50-0,60ct, us recomanem que compreu pedres que estiguin certificades per un laboratori gemmològic de reconegut prestigi. El certificat ens descriurà exactament totes les característiques del diamant: pes, color, puresa, talla, ubicació de les possible inclusions.Serà el Document d’Indentitat de la pedra i haurem de tenir cura de conservar-lo. Deixeu-nos afegir que no tots els certificats ténen el mateix prestigi ja que no tots els laboratoris apliquen el mateix grau d’exigència en el seu criteri a l’hora de qualificar les gemmes.

b)La vostra confiança en el joier

Els diamants de pes inferior a 0,50-0,60ct no acostumen a estar certificats per un laboratori gemmològic, ja que el preu de la certificació és en general desproporcionat respecte al preu de la pedra.

En aquest cas, en pedres inferiors a 0,50-0,60ct, el que a SANT oferim és el nostre propi certificat,que conté la fotografia de la peça i la descripció de les característiques de la gemma.

3.Compte amb el preocupant augment de diamants tractats artificialment en el mercat!

El progrés és imparable, i com quasi tot, ens porta unes coses bones i unes altres de dolentes. Una part negativa n’és sens dubte la destructiva adulteració del que és natural. Els diamants no s’escapen a aquesta tendència, i veiem amb preocupació la creixent aparició en el mercat de diamants que han estat tractats artificialment per a eliminar-ne les impureses o millorar-ne el color.

Aquests diamants són pedres molt econòmiques de base, ja que són de poca qualitat,i els diferents tractaments que se’ls hi apliquen permeten donar-los una apariència fantàstica per al que no és entès en la matèria. D’aquesta manera, es poden vendre a preus sovint abusius en relació al seu cost i al baix valor real que ténen.

És absolutament exigible que el joier que opti per comerçar amb aquestes pedres tractades avisi el seu client del tipus de diamant del que es tracta, però malauradament veiem més i més sovint que no sempre és aixi.

Què podeu fer per a evitar un disgust amb una pedra tractada?

– si la pedra té certificat, verificar que enlloc mencioni que és tractada(TREATED)

-desconfiar de preus irrisoris

-tractar amb un joier de confiança.La confiança és la base de la nostra professió

En CAP cas trobareu un diamant tractat artificialment en les nostres joies SANT.

4-La montura més adequada

De la mateixa manera en que perquè una persona llueixi en el seu màxim esplendor és indispensable que es tregui partit amb un estilisme que l’afavoreixi i que a l’hora sigui fidel a la seva personalitat, hem de buscar per al diamant la montura que més potencii la seva bellesa natural, i que a l’hora concordi amb l’estil de qui l’ha de dur.

Aquesta és la part més subjectiva de la tria d’una joia amb un diamant, ja que existeixen infinitat de gustos i estils.

Tot i així, assegureu-vos:

-de que la montura és segura per a la pedra.

-de que potencia la bellesa del diamant, realçant-lo i no ofegant-lo.

 

Esperem que aquesta petita guia us serveixi d’orientació i us recordem que estem a la vostra disposició!